Carnaval 2019

Vrijdagavond 1 maart

Maisquenada begint haar Carnavalsvierdaagse in Ut Bredaasche Kielegat met de opening van Carnaval bij Flamingoos. Vanaf “De Vriendin” aan de Veemarktstraat gaan een aantal dragqueens met Maisquenada in een optocht naar “Flamingoos” in de Sint-Janstraat waar de aftrap van Carnaval plaatsvindt onder de spetterende klanken van Maisquenada. Met op de achtergrond de kathedraal, die staat te trillen op zijn grondvesten ! Daarna een set sambanummers gespeeld op de Grote Markt en een afsluitende speelset in de Halstraat. De kop is er af !

Zaterdagavond 2 maart

De tweede avond voor Maisquenada in Ut Kielegat (Breda). Startpunt is om 20.00 uur bij Flamingoos in de Sint-Janstraat en vervolgens nog een reeks optredens op andere plekken in de binnenstad van Breda. Om 22.30 uur vertrekken we naar naar de MEZZ in de Keizerstraat waar het 076-Bal plaats vindt. Hier volgt een dampend samba-optreden in de VIP-zaal van 23.00 tot 23.30 uur…

Zondag 3 maart

Voor het 8e jaar gaat Maisquenada op Carnavalszondag naar Maastricht ! Met Carnaval is het dan Mestreech. En Carnaval wordt in Limburg Vasteloavond genoemd. Rond 10.00 uur vertrekt Maisquenada met een bus vanuit Breda naar het diepe zuiden om zich vervolgens te melden op de Markt te melden bij het Grandcafé “De La Bourse”, het thuishonk van collega-sambaband Batida Mestreech. Van hen krijgen we daar boterhammen met eieren en bacon aangeboden. Batida maakt zich klaar om aan de optocht deel te nemen. Maisquenada gaat diverse buitenoptredens verzorgen in de binnenstad van Maastricht. Na het avondeten in Grieks Restaurant Antonis maken we ons op voor een gezamelijk samba-optreden van Batida en Maisquenada voor de gevel van Hudson Bay (’t voormalige pand van V&D). Moe maar voldaan gaan we om 22.00 uur weer met de bus richting Breda.

Maandag 4 maart

Op de dag van de Grote Optocht kan Maisquenada niet ontbreken in Ut Kielegat. Traditiegetrouw verzamelen we ons bij Hotel De Keyser in de Keizerstraat waar we in afwachting van de optocht voor het toegstroomde publiek een wervelende set sambamuziek spelen.Tijdens en vooral na de optocht worden er op diverse plekken in de binnenstad van Breda diverse optredens verzorgd. Het publiek is als vanouds weer laaiend enthousiast over de wervelende sambaklanken !

Reacties zijn gesloten.