12 ½ jaar Maisquenada

Bijna geruisloos verlopen : het 12 ½-jarige jubileum van Maisquenada op 16 april jl. Toch even een moment om hier even bij stil te staan.

De Efteling 2008

Hoe het allemaal begon

De officiële startdatum van Maisquenada is zaterdag 14 oktober 2006 met een introductie-workshop in de MEZZ in Breda, gegeven door de Braziliaanse muzikant en de in Nederland wonende Alaor Soares. 

Hij legt dus de basis in 2006 van de huidige sambaband Maisquenada. Op die workshop treedt de Bredase Sambaband Percussão op, die dan al bestaan. Omdat er een ledenstop is bij Percussão is dat de directe reden voor het oprichten van een tweede sambaband in Breda : Maisquenada. De enthousiaste oprichters zijn : Pascal, Christiaan en Willy. Die laatste is actief bij Slagwerkvereniging Breda, waar Maisquenada de eerste jaren onder valt. Later heeft Maisquenada zich verzelfstandigd.
Willy is ook de eerste muziekleraar en hij regelt ook een repetitieruimte in een leeg kantoorpand op het Veilingterrein.

Na enkele jaren heeft Willy het stokje van muziekleraar overgedragen aan Peter, die het repertoire helemaal heeft vernieuwd met flitsende en eigentijdse sambanummers.
De oude veilinggebouwen zijn inmiddels gesloopt en Maisquenada heeft onderdak gevonden bij Lucifers Slagwerk op industrieterrein Spinveld in Breda.

De eerste optredens

Eerste optreden ’t Hijgend Hert 2007

Na vijf maanden repeteren vindt op vrijdag 16 februari 2007 het eerste optreden plaats : een try-out om half elf ’s avonds in Café Het Hijgend Hert in Breda.
Het eerste officiële optreden van Maisquenada is tijdens de grote optocht met Carnaval in Breda op maandag 19 februari 2007. Voor een beginnende band een monstertocht !

Sambafestival Nijmegen 2009

236 optredens

Alpe d’Huzes 2013

Vanaf dan rijgen zich de optredens aaneen met gemiddeld zo’n 19 optredens per jaar. Tot nu toe heeft Maisquenada 236x opgetreden. Momenteel telt Maisquenada 36 leden en met oud-leden moet dat getal ver boven de 100 zijn.

Die 236 optredens bestaan uit terugkerende evenementen zoals Carnaval, Koninginne- en later Koningsdag, Roparun, sambafestivals, Singelloop, Sinterklaas en laatste jaren ook Santaruns.

Maar ook optredens in de Efteling, Corso Zundert, Glazen Huis, Festival aan Zee Renesse, diverse zomerfestivals behoren tot de hoogtepunten.

Vijfmaal heeft Maisquenada het buitenland bezocht : Luxemburg, Scharbeutz aan de Oostzee, Bad Wildungen in midden-Duitsland en tweemaal Alpe d’Huez in Frankrijk.

Op ons verlanglijstje staat nog steeds het Sambafestival in Coburg in Duitsland, het grootste sambafestival buiten Brazilië, waar zo’n 120 sambabands acte-de-présence geven.

Festival Aan Zee 2018

Reacties gesloten.