optreden Maisquenada bij Visio De Blauwe Kamer te Breda

voor meer foto’s, klik op : https://myalbum.com/album/JhA52429XPSz

zaterdag 11 juli 2020

De corona-pandemie heeft het optreedschema 2020 van Maisquenada ook danig in de war geschopt.

Een heel reeks optredens is geannuleerd of voor langere tijd in de ijskast gezet.

Een optreden dat wel doorgang kan vinden i.v.m. de corona-regels is dat bij De Blauwe Kamer te Breda. Om precies te zijn aan de Galderseweg pal naast de Klokkenberg.

Bij Visio De Blauwe Kamer wonen cliënten in groepen van circa zeven personen in achttien woongroepen. De omgeving is veilig, vertrouwd en aangepast maar ook heel gewoon. Iedere cliënt bepaalt zelf de mate van ondersteuning en begeleiding. Dat varieert van persoonlijke verzorging tot therapieën, mobiliteitstrainingen en ondersteunende begeleiding. In de begeleiding streeft Visio naar zo veel mogelijk zelfstandigheid en zelfredzaamheid: regie over het eigen leven. Visio De Blauwe Kamer ligt midden in het groen. Op het terrein bevindt zich ook een speciale school voor kinderen met een visuele en een verstandelijke beperking. 

Bij elke woongroep gaat Maisquenada een setje samba-muziek ten gehore brengen van zo’n 15 à 20 minuten, ter ere van de start van de vakantie-activiteiten.

De spelers van Maisquenada houden onderling 1,5 meter afstand en de bewoners van De Blauwe Kamer blijven binnen en kijken vanuit hun woning naar het optreden. Degenen die het samba-spektakel buiten willen volgen doen dat op veilige afstand.

Even is de regen een spelbreker, maar je weet het : na elke plensbui volgen de zonnestralen !

Zo ook hier !!

Reacties zijn gesloten.