Maisquenada en Corona

Ook bij Sambaband Maisquenada heeft het corona-virus goed huisgehouden. Niet letterlijk, want tot nu toe is er één lid besmet geraakt, maar figuurlijk doordat het hele optreed-schema totaal onderuit is gehaald.

De repetities zijn maandenlang stilgelegd en toen het weer mocht, bleek de ruimte waarin we repeteren veel te klein voor een grote sambaband als Maisquenada. Met bijna 40 leden is anderhalve meter afstand van elkaar niet mogelijk.

Er is dus op zoek gegaan naar een veel grotere ruimte en die is ook gevonden in het Ginneken in Breda.

In februari zijn de optredens voor Klûnen en carnaval allemaal door kunnen gaan.

Optredens die geannuleerd zijn of op onze planning staan, zijn de volgende: 46e Halfvastenstoet Rijkevorsel (B), KLM Urbain Trail Breda, Koningsdag Breda, Efteling, Hemelvaart : Jaarmarkt Den Hout, 2e Pinksterdag-Roparun doorkomst Daniël de Hoedkliniek Rotterdam, Sambafestival Parkstad Kerkrade, EK-optreden bij Café Parkzicht Breda, Borger Rio Antwerpen, Run for KiKa Breda (Mastbos), opening Risingtravel BoZ, Kaais Zomercarnaval (Oosterhout), Tropical Sea Festival De Koog Texel, Festival aan Zee Renesse, Sambafestival Nijmegen, Lichtsloepenparade Breda, Hoogstraten (B) in Groenten & Bloemen, KAM Breda -Kulturele Amateur Manifestatie-, Mini-Sambafestival Breda, Singelloop Breda, Marathon Etten-Leur, Halloween Winkelcentrum Etten-Leur, Intocht Sinterklaas Breda, Villa Pardoes WinterRun Kaatskeuvel (bij de Efteling), 6e Bourgondische Rotary Santarun 2019 BoZ, Rotary Santa Run Breda en 3FM Serious Request.

Eén optreden is wel doorgegaan op 11 juli : bij Visio De Blauwe Kamer aan de Galderseweg pal naast de Klokkenberg. Hier is het mogelijk om op te treden en de corona-regels correct op te volgen.

Ondertussen is door enkele Samba-enthousiastelingen een Samba-Challenge opgezet, een soort digitale pubquiz. Diverse teams van Maisquenada hebben hieraan meegedaan.

Daarnaast is aan alle leden gevraagd om een bijdrage te maken voor de corona-film.

Begin juni zijn de repetities herstart. Omdat de hele band niet corona-proof kan repeteren, worden er deelrepetities gehouden voor de diverse secties.

En vanaf juli worden de repetities hervat voor de gehele band in nieuwe repetitieruimte die beduidend groter is en waar we ook de nodige afstand kunnen betrachten.

Een alternatief corona-proof KAM-optreden voor september wordt verschoven naar oktober en daarna helaas afgelast.

Een uitdaging is er wel om voor de 70e verjaardag van Jan Bout, ex-lid van Maisquenada, ook een film te maken met diverse bijdragen van leden en ex-leden.

We sluiten af met de constatering dat er geen optredens meer in 2020 zullen plaatsvinden en  waarschijnlijk ook niet begin 2021.

Maar als het kan zal Maisquenada weer spetteren als nooit tevoren !

Reacties zijn gesloten.