KLM Urban Trail Breda

Voor meer foto’s klik op https://myalbum.com/album/BJMs4BP8sDSY

Zondagmorgen 27 maart 2022

Het eerste, echte optreden van Maisquenada na Carnaval en na corona.
Sambaband Maisquenada staat langs het parcours van de KLM Urbain Trail en wij zijn gestationeerd bij Baai aan de Markkade te Breda.
De Urbain Trail is hardloopevenement met een parkoers door en langs tal van markante en iconische gebouwen in Breda “De Parel van het Zuiden”.
Het is inmiddels de 4e editie. De eerste was in 2017, de tweede in 2018 en de derde in 2019. Door corona waren er geen edities in 2020 en 2021 en nu dus de vierde in 2022. In totaal staan bijna zo’n 3000 enthousiasten deelnemers aan de start. Je kunt 5 of 10 km lopen en het tempo mag je helemaal zelf bepalen. Als de 10 km te lang is kun je overschakelen naar de 5 km. En er wordt in tijdblokken gestart, zodat het een beetje wordt verspreid en er zich geen opstoppingen voor kunnen doen. Tijdwaarnemingen zijn er ook niet. Gewoon voor de fun !
Maisquenada staat bij de Baai aan de Markkade, waar de rivieren Aa en Mark samenvloeien. Hier dankt Breda zijn naam aan : de rivier de Aa wordt breder….Breda ! En waar de nederzetting Breda in de vroege Middeleeuwen is ontstaan. Een iconische plek dus !
En hier mag Maisquenada de muzikale noot verzorgen om de lopers van de Urban Trail met stevige sambamuziek naar de finish te helpen!

Meer filmpjes? Klik op https://www.youtube.com/user/sambapunt/videos?view=0&flow=grid

Reacties zijn gesloten.