Carnaval zaterdag in Breda

Voor meer foto’s klik op https://myalbum.com/album/eru5igZ4SUGw74/

Zaterdag 18 februari 2023

Na een onderbreking van twee jaar door corona kan er eindelijk weer vol gas gegeven worden met Carnaval. Maisquenada doet dit op zaterdagmiddag en -avond in ons eigen Breda, oftewel Ut Kielegat.

We starten op de Haagdijk en eindigen in de MEZZ aan de Keizerstraat.

Dit jaar is er een zogenaamde “Carnavalssafari”. Wij spelen bij de aftrap op de Haagdijk en lopen dan spelend naar de Grote Markt, waar Prins Arie den Irste de sleutels van de stad Breda in ontvangst neemt.

Op de hoek van de Grote Markt en de Sint-Janstraat spelen we voor steeds enthousiastere carnavalsvierders en lopen vervolgens naar de Boschstraat.

Bij Café “De Bossche Poort” worden de bussen met de deelnemers van de Carnavalssafari met swingende sambaklanken onthaald en vervolgens loopt het hele gezelschap in colonne met Maisquenada spelend voorop naar de MEZZ, waar om 20.00 uur het 076-Bal begint.

Na een hapje gegeten te hebben bij Restaurant Pazzi aan het Van Coothplein melden we ons bij de MEZZ aan de Keizerstraat, waar het 076-Bal inmiddels volop aan de gang is.

Op het buitenpodium geeft Maisquenada een spetterend avondoptreden, om vervolgens met vermoeide voeten huiswaarts te keren.

Het was een lange, maar fantastische carnavalsdag in Breda!

Meer filmpjes? Klik op https://www.youtube.com/user/sambapunt/videos?view=0&flow=grid

Reacties zijn gesloten.