Orange The World

Voor meer foto’s klik op https://myalbum.com/album/nw8GDXTJqGvFBy/

Zaterdag 25 november 2023

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de “Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen”, tot 10 december, de “Internationale Mensenrechtendag”. De dagen daartussen zijn de “16 Dagen van Actie”. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het “Trust Fund to End Violence against Women”, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.

Ook Breda neemt deelt aan deze wereldwijde campagne.

Met een optreden van Maisquenada op de Markt, daarop volgend een toespraakje van Burgemeester Depla. Hij besluit zijn betoog met een druk op een rode knop waarop de toren van de Grote Kerk oplicht in het oranje. En als afsluiting speelt Maisquenada nog een spetterende sessie sambamuziek.

Meer filmpjes? Klik op https://www.youtube.com/user/sambapunt/videos?view=0&flow=grid

Reacties zijn gesloten.