Klunen Breda

Voor meer foto’s klik op https://myalbum.com/album/MgV764wN4kzCQi/

Zondag 21 januari 2024

De Klûntocht is een verkenning langs de “elf Friesche steden” (en de Frieslandhal) waartoe de verschillende cafés op en rond de Grote Markt voor deze dag omgedoopt zijn, wegens het overweldigende succes aangevuld met 17 Friesche bezienswaardigheden of andere bekende plaatsen.

In totaal zijn er inmiddels dus 27 gelegenheden die zich bij de Bredase Klûntocht hebben aangesloten.

De deelnemers worden uitgenodigd in elf van deze Friese stempelposten hun stempel te halen waarna traditiegetrouw aan het eind op het Kerkplein een volle klûnkaart ingeruild kan worden voor het unieke klûnkruisje.
De gehele tocht heeft een carnavaleske inslag en staat in het teken van de Elfstedentocht.

Door het succes van de voorgaande jaren wordt het inmiddels gezien als een unieke voorbereiding op het Bredase carnaval dat traditiegetrouw drie weken voor carnaval wordt gehouden.

Opgeluisterd door een groot aantal goede en gezellige carnavalskapellen lopen ieder jaar zo’n 5.000 feestelijk uitgedoste deelnemers de volledige tocht om naderhand hun klûnkruisje als blijvend aandenken mee naar huis te kunnen nemen.

En van die “carnavalskapellen” is Sambaband Maisquenada. Elke band dient 3x officieel te spelen, maar mag ook buiten het programma nog een deuntje spelen.

Maisquenada speelt eerst in de Veemarktstraat, daarna op het podium op het Kerkplein, daarna op het hoofdpodium voor het stadhuis en tenslotte op het podium Grote Markt-Zuid.

En op dat laatste podium ook nog een gezamenlijk nummer met “Leuk da ge d’r Band” uit Sint-Oedenrode.

Meer filmpjes? Klik op https://www.youtube.com/user/sambapunt/videos?view=0&flow=grid

Reacties zijn gesloten.