Kerstboomverbranding Teteringen

vrijdag 7 januari 2011

Eigenlijk ook weer een traditie.

De kerstboomverbranding een wat 'warmer' tintje geven.
Zoals te doen gebruikelijk hebben we van te voren een 'opwarmertje' gespeeld en tijdens het verbranden natuurlijk de gemoederen nog even flink extra verhit.
Zo zijn we het nieuwe jaar weer goed ingerold en met een drankje na afloop is het weer een mooi begin geweest.

more…

Foto: Esther Hereijgers Fotografie

Carnaval in 't Ginneken

vrijdag 4 maart 2011

Op de eerste avond van Carnaval hebben we 's avonds het Ginneken eens op z'n kop gezet. Op vrijdagavond repeteert Maisquenada normaliter. Op  deze vrijdag houden we een verkorte repetitie, om vervolgens Carnaval luister bij te zetten in het Ginneken.

more…

Foto: Esther Hereijgers Fotografie

Carnaval in Mestreech (Maastricht)

zondag 6 maart 2011

Carnaval in Maastricht op reprise. Het is vorig jaar zo goed bevallen als gasten van Batida Mestreech, dat we graag in herhaling vervallen. Net als vorig jaar bezochten wij dus op de zondag van Carnaval Maastricht, op uitnodiging van collega-sambaband Batida Mestreech.

more…

Foto: Esther Hereijgers Fotografie

Carnaval in Ut Kielegat (Breda)

maandag 7 maart 2011

De Carnavalsmaandag is voor Maisquenada traditiegetrouw in ons eigen Breda. Tijdens de optocht staan we als altijd weer te spelen in de Keizerstraat. 

more…

Spieren voor Spieren City Run Hilversum

zondag 17 april 2011

Op een zonovergoten zondag werd in Hilversum de Spieren voor Spieren City Run georganiseerd. Maisquenada heeft daar de atleten ondersteund in hun laatste paar honderd meters naar de finish. Er waren diverse afstanden te lopen, voor zowel kinderen als volwassenen. 

more…

Afterparty Slagerij van Kampen Chassé Theater Breda

zaterdag 21 mei 2011

Na afloop van de voorstelling "Muchomenos" van Slagerij van Kampen in de Holland Casinozaal in het Chassé Theater in Breda is het weer nagenieten met een optreden van Maisquenada in de foyer. Terwijl de zaal leegstroomt worden de fans van Slagerij van Kampen verrast met de opzwepende sambaklanken van Maisquenada. Dit Braziliaanse toetje oogst veel waardering…

more…

The African Mamas Chassé Theater Breda

zondag 22 mei 2011

 

The African Mamas met een geheel nieuwe show ! Leoni Jansen regisseert een indrukwekkende en warme ode aan de onlangs overleden Afrikaanse superster Miriam Makeba, Mama Africa.
Tijdens de voorstelling momenten uit haar enerverende leven; hoe ze ontdekt werd door Harry Belafonte; muziek uit alle landen waar ze tijdens haar excile verbleef; anekdotes zijn verteld, zoals die van de nachtvlucht, waarbij ze zich in het toilet terugtrok om daarna in pyjama met krulspelden weer tevoorschijn te komen.

more…

Roparun Rotterdam

maandag 13 juni 2011 (2e Pinksterdag)

Vandaag hebben we weer met veel plezier en enthousiasme de atleten van de Roparun binnengehaald op de Coolsingel in Rotterdam.

more…

Leonne geslaagd Avans Breda

dinsdag 5 juli 2011

Leonne geslaagd ! Een verrassingsoptreden van sambaband Maisquenada bij Avans in Breda na de diploma-uitreiking op dinsdagavond 5 juli 2011.

more…

Caribisch Festival Geleen

zondag 14 augustus 2011

Het is een evenement dat tot stand is gekomen door Centrum Management Sittard Geleen en Stichting Evenementen Zuid Nederland. Deze twee partijen hebben i.s.m. met de plaatselijke horeca er een geweldig Caribisch spektakel van gemaakt in de binnenstad van Geleen.

more…

Sambad Wildungen (Duitsland)

vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2011

Tijdens onze jaarlijkse uitstap naar het buitenland zijn we deze keer het samba festival in Bad Wildungen onveilig gaan maken. Een samba festival met meer dan 40 bands. Zij brachten langs de Brunnenallee op 4 podia de bezoekers in vervoering met de zwoele en swingende samba klanken.

more…

Bloemencorso Zundert

zondag 4 september 2011

De dag begon somber en druilerig. Maar gelukkig werd het langzaam wat beter en is het toch redelijk droog gebleven tijdens onze optredens in Zundert. We hebben daar gespeeld langs de route voorafgaand aan de optocht van de kleurige wagens met duizenden dahlia's. Weer een feest van herkenning, na onze eerdere deelname in 2008 met buurtschap Tiggelaar met de corsowagen "Samba".

more…

Marjo & Henny 25 jaar getrouwd

vrijdag 9 september 2011

Marjo & Marjo
25 jaar getrouwd
Zijn balvast en hebben allebei al 25 jaar een man met ballen.
Ze geven samen een “buiten”bal op vrijdag 9 september vanaf 21.00 uur.
Heb jij de ballen om de komen !!
Baladres : Weimersedreef 8 te 4814 KG Prinsenbeek.
Laat je het weten als je niet op het bal kan komen ?
Groetjes Marjo en Toon & Marjo en Henny.

more…

Winkelcentrum Heksenwiel Haagse Beemden Breda

zaterdag 17 september 2011

Winkelcentrum Heksenwiel viert het 5 jarig bestaan van hun keurmerk veilig ondernemen. In september hebben zij diverse feestelijkheden gepland. Op zaterdag 17 september was er in dit kader een hobbymarkt.

Om deze feestelijkheden te ondersteunen is Maisquenada gevraagd om op het centrale plein te komen spelen. We hebben het aanwezige publiek een heerlijk stukje Brazilië kunnen laten horen onder een twijfelend zonnetje. We hebben lekker gespeeld en een klein voorproefje kunnen laten horen van het Samba Festival dat op 24 september in de bredase binnenstad losbarst.

more…

Sint-Josephschool Breda 90 jaar

vrijdag 23 september 2011

N.a.v. het 90-jarig bestaan van de Sint-Josephschool in Breda is er 3 dagen lang feest gevierd. Op de 3e dag is er een feestavond bij PodiumBloos aan de Speelhuislaan 153 in Breda voor ouders, leraren, medewerkers, etc. De feestavond wordt geopend door Sambaband Maisquenada uit Breda, waarvan hier een impressie.
Sint-Josephschool is het oudste basisschool-gebouw van Breda en is gevestigd in een monumentaal pand aan de Sint-Josephstraat 7 in de wijk de Drie Hoefijzers. Het pand is uit 1920 en bezit een monumentale ingang. Op de voorgevel links staan twee beelden. De school is begonnen als jongensschool Sint-Jozef in 1921. De school heeft diverse aanpassingen aan de tijd ondergaan en wil verder uitbreiden. In verband met het plan Via Breda wordt er veel veranderd in de omgeving van de school.

more…

Foto: waarinbreda.nl

Sambafestival "SambaBreda"

zaterdag 24 september 2011

De vijfde editie van ons eigen Samba Breda!

Op de mooiste zonnige nazomerdag die je je maar kunt wensen. Met 11 samba bands en de capoeiera groep hebben we Breda weer een heel mooi feest voorgeschoteld. Met recht een steeds groeiend evenement waar Breda best trots op mag zijn.

more…

Singelloop Breda

zondag 2 oktober 2011

En toen was er weer de Singelloop! Met zo'n 25 graden in het zonnetje eigenlijk te warm voor de lopers. Een van de laatste dagen van onze 'Indian Summer'. En een hele leuke locatie, bij Hotel van Ham. Weer eens wat anders. Voorheen stonden we meestal bij Hotel Keyser. Maar verandering van spijs doet eten.

more…

Marathon Etten-Leur

zondag 30 oktober 2011

Wederom was het best mooi weer. Droog, soms een zonnetje en een graad of 16. Ideaal voor de atleten, en fijn voor ons om te spelen. Dat mooie weer steeds is toch echt elke keer weer een kadootje!

Met een kleine afvaardiging van onze band hebben we de lopers weer aangemoedigd tijdens hun laatste spurt naar de finish. Afgewisseld door diverse andere muziekgroepen, hebben we de atleten weer tot een goede prestatie gestimuleerd.

more…

MaMi-bekendmaking Etten-Leur

zaterdag 12 november 2011

Zaterdagmiddag 12 november heeft de organisatie van MaMi in Etten-Leur bekend gemaakt dat ze op maandag 20 februari 2012 een wereldrecordpoging emmertrommelen gaan doen.

Tijdens deze bekendmaking heeft Maisquenada de oefensessie van het emmertrommelen ondersteund en tevens een optreden gegeven.

Het was een gezellige middag met een goede voorbereiding op de wereldrecordpoging voor de komende carnavalsmaandag.

more…

Wereldlichtjesdag Breda

zondag 11 december 2011

Elke 2e zondag in december wordt landelijk Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarna... vast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Dit jaar was het op zondag 11 december, in Breda in de ontvangstruimte van het crematorium aan de Tuinzigtlaan. Onze surdo sectie heeft samen met de aanwezigen stil gestaan bij dit verlies.

Het was een heel mooi en indrukwekkend samenzijn waar onze surdo spelers met veel gevoel een bijdrage aan hebben kunnen leveren.

more…

Lustrumfeest Maisquenada

zaterdag 17 december 2011

Het 5-jarig bestaan van Maisquenada wordt gevierd in Para aan het Van Coothplein te Breda met een wervelend feest.
Collega-samba-groepen Santola, Percussão en Café Preto zijn te gast.

more…
Copyrights Maisquenada 2009-2018 || Website ADMX