Workshop in "De Koe" te Princenhage

zaterdag 21 januari 2012

Op zaterdag 21 januari hebben we een workshop georganiseerd om leden te werven.
Het volgende artikel met bijbehorende foto's is naar aanleiding daarvan op waarinbreda.nl geplaatst:

Uitgegeven: 22 januari 2012

Op zaterdagochtend 21 januari kon je in gemeenschapshuis De Koe deelnemen aan een workshop bij…

more…

Carnaval in Ut Kielegat (Breda)

vrijdag 17 februari 2012

De vrijdagavond is normaliter de vaste repetitieavond van Maisquenada. Carnaval is daarop een uitzondering. We verzamelen in Café D'n Heilige Antonius in de Sint-Janstraat voor de eerste liquide voorbereiding op de carnaval. Vervolgens in optocht met kameel, Sinterklaas en entourage van de V Bar (voormalige Venise) naar de Halstraat. Hier luiden we het startsein van de 45e Miss-Venise-Verkiezing mee in. Maisquenada duikt weer verder het feestgewoel in met optredens voor de V Bar en De Bommel, bij De Bruine Pij op het Kerkplein en tenslotte bij Café De Beijerd in de Boschstraat tot in de kleine uurtjes. Het begin van deze carnaval is in elk geval al zeer geslaagd!

more…

Carnaval in Totdenringen (Teteringen)

zondag 19 februari 2012

Maisquenada begint deze dag in Totdenringen. We worden onthaald met een gratis ontbijt. Onder het genot van een drankje is het swingen geblazen op het Dikke Lippen Bal in Café Tramzicht 't Zwaantje. We treden als 2e op. Na ons optreden weer effe meefeesten en wat drinken, en daarna met gezwinde spoed met de bus naar Oeteldonk ('s-Hertogenbosch).

more…

Carnaval in Oeteldonk ('s-Hertogenbosch)

zondag 19 februari 2012

Bij aankomst in Oeteldonk duiken we gelijk in het feestgewoel en we trekken al trommelend en swingend door de smalle straatjes van de binnenstad. Menig Oeteldonker krijgt de sambakoorts te pakken. Met collega-sambaband Tempestate wordt een spontaan en wervelend gezamenlijk optreden ten beste gegeven. Na een gezonde dosis aandacht voor de inwendige mens in De Roode Leeuw (een speciaal carnavalsmenu), duiken we opnieuw de binnenstad in om de temperatuur weer flink op te krikken. Ook Willibrord Frequin laat zich meeslepen met de samba...

more…

Carnaval in Ut Kielegat (Breda)

maandag 20 februari 2012

Halverwege de middag starten we met een optreden in de Keizerstraat, ditmaal bij Hotel Keyser. Voor het publiek dat naar de optocht kijkt, maken we er een extra leuk feestje van.

We gaan verder naar de Veemarktstraat waar bij La Iguana weer wervelende sambaklanken uitgestrooid worden over de feestende mensen en vervolgens gaat het feestje verder op het Kerkplein.

more…

Wereld Zomertijd Festival Bergen op Zoom

zondag 25 maart 2012

Om de zomertijd in te luiden organiseerde 't Zwijnshoofd in Bergen op Zoom het Wereld Zomertijd Festival. Wij hadden de eer het festival onder een stralende zon te mogen openen met een knallend samba feestje.

more…

De Rooi Pannen Breda, Braziliaanse week

vrijdag 30 maart 2012

Op vrijdagavond, bij de afsluiting van de Braziliaanse week die de leerlingen van de Rooi Pannen georganiseerd hadden, hebben wij de restaurantgasten blij verrast met een vrolijke samba in de lounge.

more…

Golfvereniging Albatross Prinsenbeek 25 jaar

zaterdag 14 april 2012

Zaterdag 14 april vierde Golfvereniging Albatross in Prinsenbeek haar 25-jarig bestaan.

Om de feestelijkheden te openen zijn wij gevraagd onze sambaklanken over de leden uit te strooien. Terwijl wij vanaf de baan richting het terras liepen, speelde het organiserende comité met ons mee. Het drukbevolkte terras begon al gelijk mee te deinen en vervolgens hebben we met z'n allen een heerlijk swingende opening weggezet, onder een stralende zon.

Toen wij, na onze set, weer spelend het feestgedruis verlieten, konden de leden van de Golfvereniging zich verder tegoeddoen aan de heerlijkheden die gereed stonden. Het feest was begonnen!!!

more…

Valkenhorst Breda - terugkomdag oud-cliënten

zaterdag 21 april 2012

Een keer per jaar kunnen oud cliënten tijdens een terugkomdag op Valkenhorst hun ervaringen evalueren en delen en samen ontspannen. Voor een stukje ontspanning zit je bij Maisquenada natuurlijk helemaal goed... nou ja, blijven zitten is er uiteraard niet bij. Wij hebben een heerlijke set gespeeld en de volwassenen en kinderen weer lekker laten swingen en springen. Tussen de (hagel) buien door brak er natuurlijk weer een lekker zonnetje door... zowel aan de hemel als muzikaal.

more…

Roparun Rotterdam

maandag 28 mei 2012 (2e Pinksterdag)

De Roparun heeft er bijna patent op: mooi weer met de aankomst op de Coolsingel in Rotterdam op 2e Pinksterdag. Dit jaar voor het eerst met teams die gestart waren vanuit Parijs én Hamburg. Maisquenada maakt al een aantal jaren met heel veel plezier deel uit van het ontvangstfeest op de Coolsingel. Met een grote afvaardiging hebben we weer de hele dag gespeeld voor al de helden die de tocht volbracht hadden.

more…

Passie voor Percussie Breda

dinsdag 5 juni 2012

Tijdens de eerste week van juni werd de WAK georganiseerd. De Week voor de Amateurkunst. Maisquenada had de handen ineen geslagen met Djembasa, Lunes y Viernes en Badra Falak. De WAK week werd midden in de drie weken van de Spanjaardsgatconcerten georganiseerd. De organisatie van de Spanjaardsconcerten maakte het mogelijk om op het ponton in het water, naast de Spinola, te spelen. Met heel veel plezier en dito succes heeft deze samenwerking tot een fantastisch feest geleid.

more…

Zomerkriebels in Langeweg

vrijdag 10 augustus 2012

 

Was het maar altijd vakantie, denken velen, maar we konden het vakantiegevoel nog even herbeleven tijdens de eerste editie “Zomerkriebels” op vrijdag 10 augustus georganiseerd door “De Droom “ in Langeweg!

Het doel van dit nieuwe evenement was om een avondje uit met de bijpassende ambiance en sfeer om even het vakantiegevoel vast te houden met muziek, dans, diverse leuke kraampjes en bijpassende zomerse hapjes en drankjes geserveerd door “De Droom”. 

Maisquenada heeft het feestje compleet gemaakt door weer een swingende set te spelen, waar bij het voor velen moeilijk was om stil te blijven staan. Heerlijk weer en een feestelijke avond met opzwepende samba muziek, hoe kan je het vakantiegevoel beter vasthouden...

more…

Singelloop Breda

zondag 7 oktober 2012

Dit jaar waren de weergoden de Singelloop weer gunstig gezind. Een mooie, zonnige en niet te warme dag, optimaal voor de lopers. Maisquenada stond weer, net als vorig jaar, op het Van Coothplein om de atleten aan te moedigen. Met veel plezier en enthousiasme hebben we wederom de hele dag de lopers voortgestuwd met ons opzwepende getrommel. Nieuw was dit jaar voor Maisquenada het muzikaal ondersteunen van de Familieloop op het eind van de dag in de Vismarktstraat.

 

more…
Copyrights Maisquenada 2009-2018 || Website ADMX