Carnaval Newman College Breda

vrijdag 1 februari 2013

Om de start van de carnaval goed in te luiden had het Newman College een carnavalsfeest georganiseerd. Maisquenada heeft er opgetreden als surprise act. Ons eerste optreden dit jaar was een groot succes. De jongeren op het feest gingen uit hun dak terwijl wij de sfeer van carnaval in Rio creƫerden. Heerlijk feest en enthousiaste mensen! Fijne carnaval allemaal!

more…

Carnaval in Ut Kielegat (Breda)

vrijdag 8 februari 2013

Zooooooooooooooo, de carnaval is begonnen hoor.

We hebben er een fijn feestje van gemaakt in een fris Kielegat. Temperatuur bijna 0 graden, maar onze zwoele ritmes maakten daar korte metten mee.

more…

Carnaval in Kaaiendonk (Oosterhout-NB)

zondag 10 februari 2013

Voor het eerst hebben we carnaval gevierd in Kaaiendonk (Oosterhout voor niet-carnavallers). Het was klein, intiem en erg gezellig. Met name de Klappeijstraat is the place to be, dus daar hebben ze geweten dat we er waren. Velen hebben zich warm gedanst op onze Braziliaanse carnavalsklanken.

more…

Carnaval in Ut Kielegat (Breda)

maandag 11 februari 2013

Zoals gebruikelijk hebben we de carnavalsmaandag weer doorgebracht in ons eigen Kielegat. 's Middags begonnen we op de Keizerstaat langs de optocht, en zo zijn we langzamerhand door het hele centrum getrokken.

more…

SamPaasFeest Breda

zaterdag 30 maart 2013

Nou, was dit het begin van een mooie nieuwe traditie? Wij van Maisquenada denken van wel. Dus: de zaterdag voor Pasen wordt voortaan elk jaar een heerlijk swingend, zwoel en gezellig SamPaasFeest! Daar gaan we voor.

more…

Opening Lunchroom & Wijnbar Etten-Leur

zaterdag 6 april 2013

In Etten-Leur is een nieuwe Lunchroom & Wijnbar geopend, De Hoge Hoet.

Voor wat feestelijke bekend making zijn we al spelend door het centrum van Etten-Leur getrokken, terwijl de eigenaar flyers uitdeelde. Een mooie reclame voor deze zaak.

more…

Kapsalon Hoofd & Idee Breda

zaterdag 13 april 2013

In het kader van de Ladies Week bij Kapsalon Hoofd & Idee aan het Valkeniersplein, is ons gevraagd een stukje te spelen om wat aandacht te trekken.

Nou, dat is wel gelukt hoor. Het was gelukkig mooi weer deze dag en ons getrommel trok de mensen van het plein richting de kapsalon. Ook voorbij fietsende mensen bleven staan en begonnen mee te swingen. Bart van de kapsalon heeft nog meegespeeld op de chocalho's en we hebben met een kleine bezetting toch een heerlijke set neergezet en positieve vibes op het plein achtergelaten.

more…

World Fair Trade Day Zevenbergen

zaterdag 11 mei 2013

In het kader van de World Fair Trade Day heeft de Wereldwinkel in Zevenbergen ons gevraagd om op te komen treden. De dag begon flink regenachtig, maar in het begin van de middag waren de goden ons gunstig gezind en konden we onder een aarzelend zonnetje ons eerste optreden doen. Heerlijk gespeeld en de mensen waren enthousiast. Na een pauze, waarin we flink verwend werden door onze gastvrouwen, hebben we een lekkere tweede set gespeeld. Helaas vielen er wel een paar regendruppels, maar dat weerhield de mensen er niet van om te blijven staan kijken en luisteren en natuurlijk mee te swingen.

Al met al een leuke en geslaagde middag met complimenten voor de gastvrijheid van de Wereldwinkel.

more…

Roparun Rotterdam

maandag 20 mei 2013 (2e Pinksterdag)

Zoals al een heel antal jaren gebruikelijk, was Maisquenada weer aanwezig bij de finish van de Roparun op 2e Pinksterdag.

Helaas dit jaar een regenachtige en frisse dag. Maar dat heeft ons er niet van weerhouden om alle lopende en fietsende helden een warm welkom thuis te geven.

more…

Alpe D'HuZes (Frankrijk)

woensdag 5 juni en donderdag 6 juni 2013

Twee dagen bikkelen. Twee dagen veel emoties. Twee dagen heel erg mooi!!!

Maisquenada heeft de helden, waaronder onze eigen Leonne met haar team Viva la Vida, die mee hebben gedaan met Alpe D'HuZes met veel getrommel een hart onder de riem gestoken.

Wat was het ontroerend en mooi! Zó veel respect voor al die mensen die 1, 2....6 keer afgezien hebben tijdens de klim.

more…

Muziek in Baarle

zaterdag 11 augustus 2013

Muziek in Baarle! Live muziek in de straten van Baarle-Nassau. Maisquenada heeft de bewoners en beoekers van Baarle-Nassau laten horen dat we weer terug zijn van vakantie en dat we er weer zin in hebben.

more…

Samba Festival Nijmegen

zondag 1 september 2013

Nijmegen heeft elk jaar een tweedaags Samba Festival. Maisquenada was ingepland op de 2e dag, de zondag. Met diverse optredens op straat en deelname aan de optocht.

more…

Spasti-Fietsdag Ulvenhout

zondag 15 september 2013

Elk jaar organiseert de Stichting Spasti-Fietsdag Ulvenhout een fietsdag die voor iedereen toegankelijk is. Met de opbrengst van deze dag en de donaties van diverse sponsors worden twee vakantie bungalows onderhouden die volledig rolstoel aangepast zijn.

more…

Foto: stappenbreda.nl

Sambafestival "SambaBreda"

zaterdag 21 september 2013

Dit jaar was het gelukkig weer zover: Samba Breda was weer terug na een sambatical vorig jaar.

 

Maisquenada blij, de andere samba bands blij en ook het enthousiaste publiek blij!

more…

Singelloop Breda

zondag 6 oktober 2013

Ook bij de 28e editie van de Singelloop in ons eigen Breda was Maisquenada uiteraard weer van de partij. Op het Van Coothplein bij Nouveau Van Ham en op de rotonde gaf Maisquenada de lopers een extra stimulans met opzwepende sambaritmes. Ook de familieloop werd vanuit de Vismarktstraat van een zomers tintje voorzien. 

Met prachtig weer, 30 bands en dj's langs de route en meer dan 16.000 lopers die voorbij kwamen was het een prachtig evenement.

We kijken al weer uit naar de editie 2014!

more…
Copyrights Maisquenada 2009-2018 || Website ADMX