Unicef project "Wij gaan voor nul" Breda

zaterdag 15 februari 2014

Shane, Ivana, Lotte en Sabine van het Markenhage College en vele andere vrijwilligers organiseerden op zaterdag 15 februari 2014 een exotische markt bij Electron aan de Speelhuislaan/hoek Belcrumweg in Breda. Dit in het kader "We gaan voor nul" ten bate van Unicef. Deze leerlingen vanuit het voortgezet onderwijs hebben er al hun vrije tijd ingestoken.

Wij mochten de markt muzikaal opfleuren!

more…

Carnavalsfeest Newman College Breda

vrijdag 21 februari 2014

Ook dit jaar mochten we weer een verrassingsoptreden geven bij het carnavalsfeest van het Newman college. De leerlingen waren prachtig verkleed en er werd lekker enthousiast meegedanst !

more…

Carnaval in Etten-Leur en Breda (Ut Kielegat)

vrijdag 28 februari 2014

Internos in Etten-Leur startte de Carnaval met een bruisend Braziliaans feest in hun oude kantine. Het dak mocht er dus af en Maisquenada hielp daarbij graag een handje mee !
Later op de avond dwaalden we door de binnenstad van Ut prachtige Kielegat. 

more…

Vastelaovend in Mestreech (Maastricht)

zondag 2 maart 2014

Dit jaar waren we voor de 3e keer op zondag te gast in Maastricht op uitnodiging van collegaband Batida Mestreech, die dit jaar 11 jaar bestaan. Oranje en zwart is hun basiskleur en een betere match met Maisquenada is gewoon niet mogelijk.

Samen met Batida openden we de dag voor Hotel Café De La Bourse. De hele dag waren onze Brazilaanse Carnavalsklanken te horen in de straten van een zonovergoten Maastricht en ook 's-avonds stortte Maisquenada zich in het bruisende Carnavalsfeest van Mestreech...

more…

Carnaval in Ut Kielegat (Breda)

maandag 3 maart 2014

De grote optocht vindt traditioneel plaats op de maandag van het carnaval. Jaar in Jaar uit trekt de optocht duizenden toeschouwers. Maisquenada speelde op meerdere locaties langs de route, maar ook na afloop van de optocht wisten we tot in de kleine uurtjes menig plein en straat aan het dansen te krijgen.

more…

Verjaardagsfeest Emile in Breda

zaterdag 29 maart 2014

Eén van de leden van Maisquenada, Emile, vierde zijn verjaardag met zijn familie en vrienden in Para Breda. Uiteraard met een optreden van Maisquenada, met als mestres Daan en het debuut van Marjo.

more…

SamPaasFeest Breda

zaterdag 19 april 2014

Op 19 april 2014, organiseerde sambaband Maisquenada voor de 2e keer in haar bestaan het SamPaasFeest. Een gezellige ontmoeting tussen liefhebbers van percussie en samba en een 3-tal sambabands.Dit jaar vond het SamPaasFeest plaats in Gemeenschapshuis "De Koe"  in Princenhage.
Naast onze eigen band waren Percussieband Imenso uit Dongen en percussie, drums en meer van.... Santola uit Bergen op Zoom van de partij. 
Het was een gezellige avond. Zal dit paasevenement toch langzaamaan een traditie gaan worden?

more…

Koningsdag Breda

zaterdag 26 april 2014

Dit jaar voor het eerst Koningsdag. Een oude traditie op een nieuwe datum. Het weer is vandaag geweldig, het stadspark Valkenberg in Breda is weer gevuld met heel veel vrolijke mensen, massa’s kinderen om spulletjes aan de man te brengen en daar tussendoor laveert Sambaband Maisquenada om vrolijke sambaklanken uit te strooien…

more…

Sambafestival Alkmaar

zaterdag 24 mei 2014

Bateria Unidos d’Alcmaria presenteerde op zaterdag 24 mei 2014 de tweede editie van het “Sambafestival Alkmaar”. Eerste editie was in 2008. Meerdere percussiegroepen trakteerden gedurende de dag de bezoekers op meerdere locaties op aanstekelijke sambabeats en wervelende shows.

more…

5 jaar Chaamanachos te Chaam (NB)

zondag 22 juni 2014

Op zondag 22 juni 2014 vierde Sambaband Chaamanachos uit Chaam haar 5-jarig bestaan achter Café Bellevue in het centrum van Chaam. Het lustrum vond plaats onder een stralende Chaamse zon waardoor de sambaklanken extra warm klonken. Onze collega-bands uit de regio maakten het feest compleet. Aan dit mini-sambafestival deden de volgende bands mee : uiteraard Chaamanachos (dat ook speciaal voor ons het nummer "Maisquenada" speelde!), Maisquenada, Pom en de Fladdedozen uit Chaam, Sambastica uit 's-Hertogenbosch, Boa Sorte uit Alphen, Gils Geweld uit Gilze, El Niño uit Tilburg, Imenso uit Dongen en Chaamertemperatuur uit Chaam.

 

more…

WK Voetbal bij Café Noir Breda

zondag 29 juni 2014

Het WK voetbal in Brazilië kan natuurlijk niet beter ondersteund worden dan met wat warme Braziliaanse sambaklanken. En wat een uitslagen 5-1 tegen Spanje en 2-1 tegen Mexico. Wat een feestje was dat! On-Nederlandse taferelen op de Ginnekenweg!

 

more…

Schoolfeest OLV Breda bij Jeugdland Ulvenhout

woensdag 2 juli 2014

Elk jaar geeft het Onze Lieve Vrouwe Lyceum een MidZomerNacht-feest als afsluiting van het schooljaar. Dit jaar is het thema het WK-voetbal in Brazilië. Braziliaanse sambamuziek mag dan zeker niet ontbreken en Maisquenada is dan de uitgesproken keuze met OLV-leerling Daan als mestre om de boel op te fleuren met opzwepende sambaklanken. Ook Marjo zet als andere mestre haar beste beentje voor en laat Jeugdland in Ulvenhout op haar grondvesten schudden.....

more…

BoZ-à-Samba Bergen op Zoom

zondag 6 juli 2014

Onze collega sambaband Santola uit Bergen op Zoom hadden het weer voor elkaar. Een gezellig sambafestival in het centrum van Bergen op Zoom. BoZ-à-Samba bracht het winkelend publiek zomerse sambabeats en ook het beachvolleybaltoernooi op de markt werd door de sambabands ondersteund. En wat een wervelende finale was dat! Onder leiding van (toch ook een beetje onze eigen) Peter van Aart.

 

more…

van Palm Parkies naar Krabbefoor met Santola & Co Bergen op Zoom

donderdag 24 juli 2014

Van Festival Palm Parkies naar Festival Krabbefoor met Santola & Co in de binnenstad van Bergen op Zoom op donderdagavond 24 juli 2014.
Santola & Co bestaat uit diverse leden van Santola uit Bergen op Zoom, Maisquenada uit Breda, Obras uit Vlissingen en El Niño uit Tilburg.

more…

Festival aan Zee Renesse

vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 september 2014

 Een weekend vol gezelligheid in het Zeeuwse Renesse. 

Ook dit jaar is het weer een groot spektakel bestaande uit ongeveer 16 bands met in totaal ruim 400 muzikanten uit het hele land, die het hele weekend Renesse op zijn kop zetten met spetterende optredens en veel gezelligheid. Ook Maisquenada is dit jaar van de partij.

more…

Sambafestival "SambaBreda"

zaterdag 27 september 2014

En wat een feestje was het!

Ons eigen festival Sambabreda in de Bredase binnenstad werd een topdag met stralend weer, prachtige muziek, enthousiaste bands, wervelende capoeiera en exotische danseressen.

Het vaste hoofdpodium bij De Bruine Pij op het Kerkplein was een groot succes met een finalebattle met 200 percussionisten. Daarna ook nog een kijkje in het authentieke Braziliaanse carnaval met Santola feat. Nema Lopes, danseressen en Batuque Capoeira.

Organisatie Bedankt dat jullie er zo'n mooi feest van maakten!

more…

Singelloop Breda

zondag 5 oktober 2014

Een supergezellige dag in ons eigen Breda. Wat een sfeer en wat een weer! De lopers van de Singelloop trommelden we door de straten. Vooral de reggearitmes bleken erg goed bij het loopritme te passen. Alhoewel........... een aantal Afrikanen liepen toch echt op Sambaritme.
Met dank aan een anonieme fotograaf voor de mooie foto's die hij ons via de site toestuurde. Een ook aan onze eigen Frans natuurlijk voor de filmpjes. 

more…

MAISQUENADA GOES HALLOWEEN - Toverland Sevenum (L)

zaterdag 1 november 2014

Gruwelijk gezellig en griezelig goed. Even hingen we ons eigen tenue aan de wilgen en kropen we in de rol van Toverland Halloween karakters. Het park was volledig omgetoverd tot één groot griezelbos en was met 8400 bezoekers een superleuk evenement.

We zagen er indrukwekkend uit door de professionele grimeurs van Toverland.

 

 

more…
Copyrights Maisquenada 2009-2018 || Website ADMX