Bredase Klûntocht

zondag 25 januari 2015

Zondag 25 januari 2015 werd voor de 18e keer in successie de Klûntocht gehouden op de Grote Markt van Breda.

Dit jaar onder het motto "klunen meej sterruh!"

Natuurlijk stond Maisquenada ook langs de route!

more…

Carnavalsvrijdag in Ut Kielegat (Breda)

vrijdag 13 februari 2015

Onze Carnaval begon dit jaar net als vorig jaar met een warming-up bij Handbalvereniging Internos in Etten-Leur. Daarna door naar ons eigen Kielegat voor sambafeestjes op de Grote markt, het Kerkplein en de Havermarkt.

more…

Vastelaovond in Mestreech (Maastricht)

zondag 15 februari 2015

Ook dit jaar daalden we af naar het diepe zuiden voor Vastelaovond. En wat een feestje kunnen ze daar bouwen. Het zonovergoten Mestreech ging erg goed samen met onze opzwepende straatmuziek.

more…

Grote Carnavalsoptocht in Ut Kielegat (Breda)

maandag 16 februari 2015

Ons eigen Kielegat blijft toch altijd nog het leutigst. Vanuit inmiddels ons vaste thuishonk hotel De Keyser trokken we door de stad. Leuk om alle enthousiaste reacties te horen. We krijgen daar veel energie van! 's Avonds vierden we feest in de immer uitbundige Halstraat bij de Venise bar en bij De Lamme Goedzak en de carnaval sloten we af op het Kerkplein. Tot volgende jaar in Ut Kielegat!!

more…

AZC De Boschpoort

zaterdag 14 maart 2015

Een kort maar heel mooi optreden afgelopen zaterdag bij de open dag van AZC De Boschpoort.

Vooral de bewoners waren ons publiek.

Prachtig om te zien hoe je met muziek een lach op de gezichten kan toveren.

Ook de kinderen genoten volop.

 

more…

Koningsdag Valkenberg Breda

maandag 27 april 2015

De eerste Koningsdag nieuwe stijl, maar wij stonden als vanouds 's middags in het park Valkenberg in Breda om de bezoekers van de kindervrijmarkt met onze swingende samba te vermaken.

more…

Sambafestival Alkmaar

zaterdag 23 mei 2015

Met een flinke club Maisquenada's trokken we naar het hoge noorden voor het zeer geslaagde en gezellige Sambafestival Alkmaar georganiseerd door onze sambavrienden van Unidos d' Alcmaria.

more…

Roparun - doorkomst Bergen op Zoom

maandag 25 mei 2015 (2e Pinksterdag)

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Dit jaar speelde we bij de doorkomst op de Grote Markt in Bergen op Zoom om de lopers nog even op weg te helpen voor de laatste kilometers!

more…

Alpe D'HuZes (Frankrijk)

woensdag 3 en donderdag 4 juni 2015

Op 3 en 4 juni stonden we boven op de Alpe d'Huez in Frankrijk om alle deelnemers aan de Alpe d'HuZes de laatste bochten door te helpen met onze sambaklanken. Het is zo mooi om alle enthousiaste reacties te horen, maar het is ook heel indrukwekkend om alle verhalen te zien en te horen die aan je voorbij trekken.

Respect voor alle Alpe d'HuZessers, jullie waren fantastisch!

more…

Festival Drummelen Made

zaterdag 4 juli 2015

Op een zwoele zomeravond lieten wij op uitnodiging van percussieband HOMALA onze sambaklanken horen in de achtertuin van Café "De Tijd" in Made. Zowel de vaste gasten als toegestroomde percussiefans genoten met volle teugen. Wat ons betreft een geslaagde 2e editie van het percussiefestival Drummelen.

more…

Verjaardag Monique Zundert

zaterdag 4 juli 2015

 Alweer 50 jaar onze Monique. Natuurlijk kwamen we niet alleen maar borrelen en namen we onze trommels mee. En natuurlijk speelde Monique zelf ook graag even mee...

more…

Personeelsfeest Rijsbergen

woensdag 15 juli 2015

Maisquenada krijgt zelfs de accountants in beweging bij de jaarlijkse personeelsbarbecue in Rijsbergen.

 

more…

Struyckenfestival Breda

zondag 30 augustus 2015

Het Dr. Struyckenplein in de wijk "De Heuvel" in Breda is stevig op de schop gegaan. Na jarenlange renovatie en reconstructie werd het plein op zondag 30 augustus 2015 feestelijk geopend met het "Struyckenfestival".

 Maisquenada was erbij!

(foto's: Perry Roovers fotografie)

 

more…

Bloemencorso Zundert

zondag 6 september 2015

Het Bloemencorso Zundert is sinds 1936 (afgezien van de oorlogsjaren) een jaarlijks bloemencorso in september te Zundert. Het is het grootste dahliacorso ter wereld en het is de eerste Nederlandse traditie op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

In 2015 is het speciale thema van het corso "Vincent van Gogh". Het is dit jaar namelijk precies 125 jaar geleden dat hij overleed.

De corso-optocht werd dit jaar geopend door de projectband 'Samba' o.l.v. Peter van Aart. De 75 drummers uit de bands Maisquenada (Breda), Santola (Bergen op Zoom), Percussao (Breda), KlaBavel (Bavel), en "vrije" sambaspelers waren erg trots dat ze hier bij mochten zijn!

(Foto's en Films: Frans Schuurbiers)

 

more…

Sambafestival "SambaBreda"

zaterdag 26 september 2015

Alweer de 8e editie van het Sambafestival "SambaBreda". Onder de grote toren in een zonovergoten Breda werd het startschot gegeven aan het Kerkplein bij Café "De Bruine Pij". De hele middag speelde 15 verschilende sambabands op de straathoeken in de binnenstad. Dit versterkt door Capoeira en exotische danseressen. En zag ik daar nou een Doedelzak?

 

Het avondprogramma wordt afgesloten met een spetterende salsa-avond !

 

more…

Singelloop Breda

zondag 4 oktober 2015

De 30e Bredase Singelloop was weer een sportief feest voor veel hardlopers over de singels en dwars door de binnenstad van Breda op de eerste zondag van oktober. Dit jaar een record van 17.000 hardlopers en een flinke toeloop van toeschouwers mede door het fraaie weer.

We speelden dit jaar op de stille stukken bij de voormalige Sint-Annakerk en bij de Brugflat op de Weerijssingel / Dr. Struyckenstraat. Nou stil was het er zeker niet meer... 

 

more…

Halloween Toverland Sevenum (L)

zaterdag 24 oktober 2015

Net als in 2014 is ook dit jaar Maisquenada van de partij om in het donker de gasten van Toverland Halloween te vermaken met onze sambaklanken. En af en toe stiekem iemand laten schrikken is toch ook wel heel erg leuk!

more…

opening "Flamingoos" Sint-Janstraat Breda

zondag 22 november 2015

"Flamingoos" is een nieuwe bar in de Sint-Janstraat te Breda. De opening geschiedde onder de swingende sambaklanken van Maisquenada in een spetterende regenbui op zondag 22 november 2015 om 17.00 uur !

more…

feest bij "Publieke Werken" Sint-Annastraat Breda

vrijdag 4 december 2015

Een feest bij "Publieke Werken" in de Sint-Annastraat Breda. Was het nou een bedrijfsfeest of een verjaardag ? Of beide ? Doet het er niet toe, Maisquenada speelde een aardige riedel weg in de overvolle zaal.
Met op het eind een bezoekje van de heuse Sint en zijn Pieten !
Na het feest zijn we nog een afzakkertje gaan drinken in de Flamingoos (onze "stamkroeg") in de Sint-Janstraat...!

more…

Santarun in Bergen op Zoom

zaterdag 19 december 2015

De 2e Bourgondische Santarun wordt georganiseerd door de Rotary Bergen op Zoom-Noord.

Zo’n 750, als Kerstman verklede, deelnemers leggen een parcours af van 5 km vanaf de Kerstijsbaan op de Grote Markt waar het startschot wordt gegeven door Rico Verhoeven, wereldkampioen kickboksen en afkomstig uit Bergen op Zoom

Het deelnemen is vele malen belangrijker dan het winnen en voor iederen ligt er een geweldige medaille klaar aan de finish. Ondertussen zorgt Maisquenada voor de oppeppende klanken !

more…
Copyrights Maisquenada 2009-2018 || Website ADMX