SambaBreda minifestival

meer foto’s : https://myalbum.com/album/zh3KM8GuvUEN

zondagmiddag 29 september 2019

Dit jaar alweer de 11e editie van SambaBreda. Tijd voor een kleine terugblik in de geschiedenis. De eerste editie vindt plaats in 2007 in de binnenstad van Breda en wordt georganiseerd door onze collega-band Percussão uit Breda.

In 2008 is de tweede editie een samenwerkingsverband van Percussão en Maisquenada en ook weer in de binnenstad van Breda. Deze samenwerking van beide sambabands realiseert de edities van SambaBreda ook in 2009 t/m 2015 met elk jaar een groeiend aantal deelnemende bands. Alleen in 2012 wordt SambaBreda een keer overgeslagen, omdat de benodigde vergunningen niet op tijd door de gemeente Breda worden verstrekt.

De draad wordt in 2013 weer opgepakt door de nieuwe Stichting SambaBreda, gefinancierd door Percussão/Maisquenada en door sponsors. Ook 2014 en 2015 worden succesvol door de nieuwe Stichting SambaBreda gerealiseerd.

Het jaar 2016 is een omslag en gooit de Stichting SambaBreda de handdoek in de ring, omdat de gemeente Breda en de Winkeliersvereniging Binnenstad Breda steeds minder medewerking gaan verlenen. De gemeente Breda wil geen vergunningen meer afgeven en een aantal winkeliers wil geen “herrie” voor de deur! En het aantrekken van sponsors in deze tijd van malaise wordt ook een steeds moeilijker ding.

In 2017 wordt de draad weer opgepakt met editie 9 met als doel een kleinschaliger sambafestival te organiseren. In  eerste instantie weer door Percussão en Maisquenada, maar Percussão haakt tijdens de voorbereidingen helaas af. Maisquenada’s Frans, Yvonne en Janny realiseren een kleinschalig gebeuren op de Texashoeve in de Haagse Beemden-Breda. Er worden twee bands uitgenodigd : El Niño Batucada uit Tilburg en Chaamanachos uit Chaam.

In 2018 wordt de organisatie voor editie 10 door andere Maisquenada’s gedaan : Anjo, Inge en Monique en zij kiezen voor het vernieuwde buitenterras van Zaal Vianden in het Ginneken/Breda. Vervolgens treden op: Maisquenada zelf, Afslag Ulicoten uit natuurlijk Ulicoten, El Niño Batucada uit Tilburg, Batuque Capoeira Holland-afdeling Breda, Divertimento uit Tilburg en Chicks with Sticks uit Breda.

En dus nu in 2019 editie 11 van SambaBreda, georganiseerd door Maisquenada’s Anjo, Inge en Jennifer. Door het slechte weer vindt het hele gebeuren binnen plaats in Zaal Vianden. Voor extra oordoppen wordt gezorgd! Met optredens van Maisquenada zelf, Rhythm Sticks uit Raamsdonkveer, Batida Mestreech uit Maastricht, Zero Trèze uit Tilburg, Caramba Samba uit Tilburg en drie groepen van Free Style Dancing (FSD) uit Gilze : Breakdanceboys, Bella Donna’s en een fantastische dance-act op het nummer “Played-a-live” van het Safri-Duo. Als afsluiting een geweldig finale-nummer van alle bands tezamen o.l.v. van mestre Daan van Maisquenada. Op naar editie 12!

filmpje SambaBreda minifestival in Zaal Vianden in het Ginneken-Breda – alle deelnemende bands/groepen – zondag 29 september 2019
filmpje SambaBreda minifestival in Zaal Vianden in het Ginneken-Breda – eerste optreden van Sambaband Maisquenada uit Breda – zondag 29 september 2019

meer filmpjes : https://www.youtube.com/user/sambapunt/videos?view=0&flow=grid

Reacties zijn gesloten.